”Het verschil maken voor mensen die leven met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme. De beste kwaliteit van leven en de best mogelijke zorg. Dat is de missie van het ParkinsonNet”

Door de mens met parkinson centraal te stellen, samenwerking tussen versc

hillende zorgdisciplines te verbeteren en expertise van zorgverleners te vergroten, faciliteert ParkinsonNet een optimaal netwerk van meer dan 3.400 parkinsonspecialisten. Op deze manier draagt ParkinsonNet bij aan een hoogwaardige kwaliteit van zorg.

Het ontstaan van ParkinsonNet begon met een droom. Een gedeelde droom van neuroloog Bas Bloem en beweegwetenschapper Marten Munneke, zo bleek op het Nederlandse eiland Schiermonnikoog. Tijdens een cursus epidemiologie in 2000 spraken zij elkaar over deze complexe ziekte, de uitdagingen in veel dagelijkse activiteiten voor mensen die leven met parkinson en de noodzakelijke, gespecialiseerde, zorg vanuit veel verschillende disciplines en zorgverleners. Het idee van ParkinsonNet, een netwerk waarbij patiënt en zorgverleners samenwerken aan zorg op maat, was geboren.

Binnen de muren van het Radboudumc kreeg ParkinsonNet letterlijk en figuurlijk vorm. Het eerste, toen nog kleine, netwerk ontstond in de regio Arnhem-Nijmegen. Een netwerk bestaande uit enkel paramedici, neurologen en parkinsonverpleegkundigen.

Inmiddels zijn we heel wat jaren verder. Met  een landelijke dekking van netwerken en gespecialiseerde zorgverleners, van neuroloog tot fysiotherapeut, van parkinsonverpleegkundige tot seksuoloog en van diëtist tot maatschappelijk werker. Met wetenschappelijk onderzoek dat uitwijst dat ParkinsonNet voor betere kwaliteit van zorg en lagere kosten zorgt. Daar zijn we trots op.

(Bron: https://www.parkinsonnet.nl/over-pn/)

Kijk voor meer informatie op www.parkinsonnet.nl