Bij neuropathie is er sprake van beschadigingen van de zenuwen in het lichaam. Dit kan op verschillende plaatsen voorkomen, maar de meest voorkomende zijn bij de zenuwen in de armen of benen. De oorzaak van neuropathie kan onder andere liggen bij diabetes, chemotherapie en/of infectieziektes.

Symptomen
Herkenbare klachten hierbij zijn een verminderd gevoel in de ledematen en een verminderde aansturing van spieren. Mensen hebben soms last van tintelingen, het gevoel van op watten lopen en/of een pijnlijk gevoel. Spieren kunnen zwakker worden en in combinatie met een verminderd gevoel spelen vaak problemen met het evenwicht een grote rol.

Behandeling
Binnen Louwen en Muilwijk kunnen fysiotherapeuten u helpen door middel van krachttraining, balanstraining en het onderhouden/verbeteren van de algehele uithoudingsvermogen.

Ergotherapeuten kunnen u helpen door middel van aanpassingen in huis, op de werkvloer of andere aanpassingen. Zij kunnen u ook helpen met het balans tussen belasting en belastbaarheid. Door middel van de samenwerking tussen fysio- en ergotherapeuten kunnen de symptomen verminderen en de kwaliteit van leven verbeteren.