Vallen vormt voor mensen op oudere leeftijd een belangrijk gezondheidsprobleem. Eén op de drie mensen boven de 65 jaar valt minstens eenmaal per jaar en van deze valpartijen vergt zo’n 12% medische behandeling. Daarnaast worden veel mensen na een val banger om te bewegen. Ze gaan activiteiten vermijden waardoor hun conditie verslechtert.

Het vallen gebeurt vaak door verschillende oorzaken. Zo kan de omgeving onveilig zijn, kunnen mensen minder mobiel zijn, maar het kan ook zo zijn dat mensen angst hebben om te vallen en hierdoor juist meer risico lopen om te vallen. Het is hierbij belangrijk dat de aanpak van dit probleem dan ook aansluit bij de oorzaak of oorzaken van het risico om te vallen.

Om de juiste behandeling te geven werken bij Louwen en Muilwijk de fysiotherapeut en ergotherapeut samen. Op deze manier kan er van meerdere oogpunten gekeken worden hoe het risico om te vallen verminderdbelgischtrottoir kan worden.

Daarnaast zijn er bij Louwen en Muilwijk ook verschillende mogelijkheden voor ouderen om aan hun conditie en mobiliteit te werken. Zo is er fysiotherapie voor ouderen, maar bieden wij ook de GeriaFit aan op de vrijdag middag op onze locatie ’t Harde.

Wij bieden een trainingsprogramma waarin de spierkracht, het evenwicht en de bewegingssturing geoefend wordt, door middel van oefeningen in onze oefenzaal. We hopen hierdoor de kans op vallen te verkleinen en de angst voor vallen te verminderen.

Interesse in deze cursus?

Deze cursus bestaat uit 10 bijeenkomst waar verschillende thema’s zullen worden uitgelicht en behandeld. Interesse in onze cursus? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.