Een infectie met Covid-19 kan een grote impact hebben op de fysieke en mentale gezondheid. De meest voorkomende klachten zijn vermoeidheid, spierklachten, ademhalingsproblemen, verminderde conditie, maar ook angst om te bewegen.

Fysio- en ergotherapie Louwen/Muilwijk kan u middels een gespecialiseerde revalidatie helpen te herstellen van Covid-19. U wordt hierbij geholpen door een gespecialiseerd team bestaande uit o.a. een fysiotherapeut (gespecialiseerd in longaandoeningen), een psychosomatisch fysiotherapeut, een ergotherapeut en nauwe contacten met een diëtist en de huisartsen.

Na een intake bestaande uit een gesprek en verschillende testen zal met u besproken worden welke facetten voor u het belangrijkste zijn in de revalidatie. Hierna zal er gekeken worden bij welke therapeut daarvoor een afspraak gemaakt moet worden. Vaak zal dit een combinatie zijn van 2 of meerdere therapeuten. Zo kan u bijvoorbeeld met de fysiotherapeut werken aan het verbeteren van de conditie terwijl de ergotherapeut helpt om uw energie beter over de dag te verdelen. Door de contacten tussen de therapeuten kunnen ze samen voor u een passend programma maken.

Door de overheid is een traject opgesteld waardoor de behandeling meestal uit de basisverzekering wordt vergoed. Dit betekent dat u niet aanvullend verzekerd hoeft te zijn om de behandelingen vergoed te krijgen van uw zorgverzekeraar. U hebt  hiervoor alleen een verwijzing nodig van uw huisarts.

Voor het maken van een afspraak en voor vragen rondom de revalidatie na een corona infectie kunt u telefonisch een afspraak maken.