Voor mensen die graag aan hun gezondheid willen werken biedt Louwen en Muilwijk het gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) programma aan. Dit is een programma ontwikkeld voor mensen met overgewicht of obesitas die op deze manier samen met een specialist aan een gezondere leefstijl kunnen werken.

Het programma duurt in totaal twee jaar en het hoofddoel is om mensen meer regie te geven over hun eigen leefstijl en zo de kwaliteit van leven te verbeteren. Het programma wordt door een leefstijlcoach begeleid.

Louwen en Muilwijk biedt dit programma al aan in Nunspeet en ’t Harde.

Het programma

De opbouw van de GLI is verdeeld in twee fases.
Het eerste jaar is de begeleiding intensiever. Hierbij is er elke maand een groepsbijeenkomst en om de 2 à 3 maanden is er een één-op-één gesprek met uw leefstijlcoach. Hierin worden metingen gedaan om uw vooruitgang in kaart te brengen, maar is er ook ruimte om vragen te stellen of andere dingen te bespreken.

Het tweede jaar zijn de groepsbijeenkomsten om de maand en zijn er ook minder één-op-één gesprekken. Zo bereiden we u voor op het zelfstandig vasthouden van uw verbeterde leefstijl. Uiteraard staat de coach wel voor u klaar bij vragen.

We verwachten van de deelnemers dat ze aanwezig zullen zijn bij de groepsbijeenkomsten en bij de één-op-één gesprekken met de leefstijlcoach.

De groepen bestaan uit ongeveer 8-10 mensen en gedurende het gehele traject kan er worden deelgenomen aan een WhatsApp groep om elkaar zo te blijven stimuleren, samen wat te gaan bewegen of tips te delen. Dit is geheel vrijblijvend.

Kosten

De kosten voor de GLI worden volledig vergoed door de basisverzekering én het kost ook geen eigen risico. U hebt hiervoor wel een verwijzing nodig van uw huisarts en u moet voldoen aan de inclusiecriteria. Er wordt samen met de leefstijlcoach gekeken of het programma wel echt bij u past

Uniek bij Louwen en Muilwijk is dat wij een stukje extra kunnen bieden voor de deelnemers. De eerste drie maanden bieden wij de mogelijkheid om bij ons te kunnen komen sporten zonder extra kosten.

Bent u geïnteresseerd neemt dan contact op om een afspraak te maken of voor eventuele vragen.