Er zijn verschillende oorzaken die leiden tot klachten aan de elleboog. Klachten aan de elleboog kunnen dan ook erg vervelend en belemmerend zijn in het dagelijks leven.

Tenniselleboog
De meest bekende klacht aan de elleboog is misschien wel de tenniselleboog. Hierbij kan er door bijvoorbeeld overbelasting of veel herhaalde bewegingen een irritatie of zelfs een ontsteking ontstaan aan de peesaanhechting van de onderarm/pols strekkers. Hierdoor kunt u pijn gaan voelen aan de buitenzijde van de elleboog.

Golferselleboog
Wanneer er pijn ontstaat aan de binnenzijde van de elleboog spreken we van een golferselleboog. Deze klacht lijkt erg op de klachten van een tenniselleboog alleen bij een golferselleboog zijn de peesaanhechtingen aan de binnenzijde van de elleboog geïrriteerd of ontstoken.

Beide klachten kunnen goed behandeld worden middels fysiotherapie. Een behandeling kan bestaan uit lokale massage/fricties, (strek)oefeningen voor de onderarmspieren, dry needling en eventueel het dragen van een elleboogbrace.

Elleboogbreuk
Ook kunt u bij ons terecht als het gaat om een elleboogbreuk. Na een elleboogbreuk zal uw fysiotherapeut samen met u een passend behandelplan opstellen met als doel het verminderen van pijn, vergroten van de bewegelijkheid van de elleboog en het versterken van de spieren in de gehele arm.