Sinds 2012 zijn alle ergotherapeuten direct toegankelijk. Dat wil zeggen dat u zonder verwijzing van uw huisarts of specialist voor behandeling bij ons terecht kunt. Dat wordt Directe Toegang Ergotherapie (DTE) genoemd. Wij voeren dan eerst een screening uit. Naar aanleiding van de uitkomst van de screening volgt wel of geen behandeling óf eventueel doorverwijzing naar een collega binnen onze praktijk. De screening wordt teruggekoppeld met uw huisarts.

U kunt natuurlijk ook altijd met een verwijzing van uw huisarts of specialist bij ons terecht. Op de verwijzing moeten naast uw persoonsgegevens, de diagnose en de gegevens van de arts ook de hulpvraag worden beschreven. Voor behandelingen aan huis dient u een verwijzing van een arts te hebben om voor vergoeding door uw zorgverzekeraar in aanmerking te komen.

Wanneer de verwijzing naar ons wordt toegestuurd, nemen wij binnen 3 werkdagen contact op voor een therapieafspraak. Voor een afspraak kunt u ons ook bellen, mailen of een contactformulier op de website invullen.

Meer informatie over vergoedingen van ergotherapie.