Staat u een operatie te wachten aan de wervelkolom of heeft u er een achter de rug? Dan is het fijn om te weten dat Louwen en Muilwijk u hier in kan begeleiden.

  • Herniaoperatie (HNP)
  • Laminectomie
  • Spondylodese
  • Stenose

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u aan uw wervelkolom wordt geopereerd. Een veelgehoorde reden is de herniaoperatie (HNP). Hierbij ervaren mensen uitstralende pijn, tintelingen en/of een doof gevoel in hun been. Andere operaties kunnen bijvoorbeeld een laminectomie en spondylodese zijn. Deze operaties worden vaak uitgevoerd bij stenose (een vernauwing in de wervelkolom) en hiermee wordt er weer meer ruimte gemaakt voor de zenuwen die door de wervelkolom lopen. Na een ongeval kan het ook noodzakelijk zijn om een operatie aan de wervelkolom uit te voeren.

Na een operatie aan de wervelkolom kunnen er verschillende klachten ontstaan. U kunt zich angstig voelen na een operatie met het gebruiken van de wervelkolom, maar kan het ook zijn dat u weer opnieuw uw conditie moet opbouwen. Wanneer de revalidatie voorspoedig gaat, maar u graag onder supervisie van een therapeut de opbouw verder oppakt, kan dat ook.

Gespecialiseerde therapeuten kijken graag met u mee om vervolgens samen een behandel- en/of oefenprogramma op te stellen. Op deze manier kunt u weer goed van start na uw operatie.