Wanneer bewegen op het droge niet of minder goed mogelijk is kan hydrotherapie een mooie vorm zijn van oefentherapie.

Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie die wordt gegeven in het water. Het voordeel van hydrotherapie is dat u wordt gedragen door het water en hierdoor dus makkelijker kunt bewegen. Ook wordt er aan uw kracht en conditie gewerkt omdat het water weerstand geeft en kunnen we met minimale belasting voor het lichaam toch progressie boeken op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen.

Hydrotherapie is voor allerlei verschillende soorten klachten en voor iedereen die problemen ervaart tijdens het dagelijks bewegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klachten van het zenuwstelsel, artrose, verschillende longaandoeningen of andere chronische klachten. Daarnaast zorgt het warme water voor ontspanning in het gehele lichaam.

Tijdens hydrotherapie wordt er veel gericht op het verbeteren van bijvoorbeeld het looppatroon, kracht en balans maar ook op ontspanning.

Hydrotherapie wordt aangeboden in kleine groepen. U kunt samen met uw fysiotherapeut overleggen (tijdens een intakegesprek) of dit eventueel een optie is voor u.

De hydrotherapie vindt plaats bij ABC Fitness in Elburg. Dit is tegenover onze locatie in Elburg.

Wekelijks wordt er in het zwembad van ABC Fitness hydrotherapie gegeven onder leiding van fysiotherapeut Maurice Grashuis.