belgisch trottoir

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren. Ze komen hiervoor doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen, de geriatriefysiotherapeut. De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom. Deze fysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De therapie bestaat vooral uit functionele oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.
De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt gezinsleden, eventuele mantelzorgers en andere bij de patiënt betrokken zorgverleners. Die informeert hen dan bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Consult aan huis

Voor ouderen is het soms moeilijk om naar de praktijk te komen. Het is mogelijk dat de geriatriefysiotherapeut cliënten aan huis bezoekt. Geriatriefysiotherapie is mogelijk in onze praktijken in Nunspeet, Elburg en ‘t Harde.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.