Een aandoening aan uw longen brengt veel met zich mee. Het is vaak lastig om in te schatten wat u wel en niet kunt. Daarnaast kan het zijn dat u veel vragen hebt over uw aandoening. Longrevalidatie kan verschillende redenen hebben. Zo kunt u een ontsteking aan uw longen hebben gehad, maar kan het zijn dat u moet revalideren naar aanleiding van bijvoorbeeld kanker.

Bij een longaandoening kunt u last hebben van verschillende symptomen.
U kunt last hebben van benauwdheid, maar ook een algehele verminderde conditie. U kunt ook het gevoel hebben niet goed door te kunnen ademen of andere klachten gerelateerd aan uw longen. Om de belastbaarheid van de longen goed in kaart te brengen maakt Louwen & Muilwijk gebruik van de POWERbreath meting. Hiermee is het mogelijk om de vorderingen van de behandelingen in kaart te brengen.

De longrevalidatie is bedoeld voor mensen die klachten ervaren van hun longen. Hierbij kan fysiotherapie bijdragen aan uw herstel en het bevorderen van de gezondheid. De klachten kunnen erg uiteenlopen en zijn per persoon verschillend.
Naast revalideren kunt u ook andere aandoeningen hebben zoals:

Twijfelt u of de longrevalidatie van toepassing is voor u, dan kunt u even bellen naar de praktijk om dit te overleggen.

Louwen & Muilwijk kan u ondersteunen in de longrevalidatie door onder andere adviezen mee te geven en oefentraining, maar ook kan de ergotherapeut binnen Louwen en Muilwijk u ondersteuning bieden.