Na operatie

Na een orthopedische ingreep, oftewel operatie, wordt het vaak aanbevolen om te revalideren. Dan is het belangrijk dat u een revalidatietraject ingaat waarin u zo optimaal mogelijk kunt herstellen. Het doel is dan ook om ervoor te zorgen dat het lichaam zich hersteld, of zelfs kan verbeteren, ten opzichte van voorafgaand aan de operatie. U kunt bij ons terecht voor allerlei verschillende soorten revalidatie trajecten, bijvoorbeeld:

  • Totale heup- en/of knieprothese;
  • Totale schouderprothese;
  • Verschillende knieoperaties (meniscus of kruisband);
  • Achillespeesoperatie;
  • Elleboog operatie;
  • Operaties aan de hand of pols;
  • Operaties aan de enkel of voet.

Hoe ziet dit traject er bijvoorbeeld uit?

Ten eerste is het belangrijk om zo goed en fit mogelijk de operatie in te gaan. Dit noemen wij “better-in-better-out”. Hoe fitter u de operatie ingaat, hoe fitter u er weer uit komt. Wanneer u uit de operatie komt en u tijdelijk minder mobiel bent, bestaat er de mogelijkheid dat onze fysiotherapeuten u aan huis kunnen bezoeken. Aan huis zult u adviezen en leefregels uitgelegd krijgen en daarnaast wordt er mogelijk gestart met wat lichte oefeningen om het herstel op gang te zetten. Ook kunt u altijd vragen stellen over uw revalidatie. Vanaf het moment dat het mogelijk is om in de praktijk te komen revalideren zal er gericht worden getraind om uw spierkracht, mobiliteit, coördinatie, uithoudingsvermogen en stabiliteit te verbeteren. Dit zal gebeuren via een gericht behandelplan wat goed aansluit op uw behoeften.

Zonder operatie

Tevens kunt u bij ons terecht voor revalidatietrajecten waarbij geen operatie aan vooraf is gegaan. Denk bijvoorbeeld aan een verzwikte enkel, spier- peesscheur, artrose, sportblessures enzovoort. Ook hier zal de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen die aansluit bij uw behoeften en eventuele sport die u beoefent. Het is belangrijk om het lichaam zo optimaal mogelijk te laten herstellen om eventuele terugkerende klachten te voorkomen en uw hobby, werk en/of sport weer te kunnen hervatten zonder klachten.

Meer informatie

Voor specifiekere informatie die aansluit op uw klacht verwijzen wij u door naar het desbetreffende tabblad op onze website.