Binnen Louwen/Muilwijk werken we volgens een geheel eigentijdse aanpak. Bij ons werkt u samen met de fysio- of ergotherapeut aan uw herstel. Daardoor neemt u actief deel aan de behandeling. Bij ons wordt niet alleen het haperende lichaamsdeel onderzocht en behandeld, maar wordt ook gekeken hoe het disfunctionerende lichaamsdeel de rest van het lichaam beïnvloedt. Ook wordt de relatie tussen de klacht en uw leefstijl besproken. Middels verschillende analyses en metingen wordt de gehele keten bekeken en niet alleen het gewricht of lichaamsdeel waar de klachten zich bevinden.

Loopanalyse

Het belangrijkste bij het hardlopen is het schoeisel. De meest gemaakte fout is dat mensen hardloopschoenen uitkiezen op prijs en/of uiterlijk. Er wordt niet zozeer gekeken naar hoe een fijn een schoen zit of hoe een schoen loopt maar er wordt afgegaan op de eerste indruk voor wat betreft de prijs en het design. Inmiddels zijn er tal van sportzaken waar goede maar ook minder goede loopanalyses worden uitgevoerd voor de aanschaf van hardloopschoenen. Binnen Louwen/Muilwijk beschikken we over software om een nauwkeurige loopanalyse uit te voeren. Dit kan zowel op de loopband als buiten. Hierdoor kan er nauwkeurig geanalyseerd worden of mogelijke klachten veroorzaakt worden door een bepaald looppatroon, maar ook of door middel van bepaalde aanpassingen mogelijke blessures voorkomen kunnen worden.

Fietsanalyse

Naast hardlopen is wielrennen tevens een zeer populaire sport. Iets minder blessuregevoelig dan hardlopen maar ook bij fietsen is een juiste houding zeker niet minder belangrijk. Louwen/Muilwijk beschikt over een zogenoemde Tacx waarin de fiets gezet kan worden zodat men de gebruikelijke fietshouding aan kan nemen en kan fietsen terwijl er middels dezelfde software een analyse uitgevoerd kan worden. Bij een fietsanalyse wordt er gekeken naar het hele lichaam. Veel voorkomende klachten bij fietsen zijn lage rug, nek- en knieklachten. Een juiste fietshouding is erg van belang om dergelijke klachten te voorkomen dan wel te verhelpen.

Geavanceerde krachtmetingen

Bij Louwen/Muilwijk beschikken we over geavanceerde meetapparatuur waarmee de fysiotherapeut op zeer nauwkeurige wijze krachtmetingen kan uitvoeren. Zo kan onder andere de maximale kracht en het uithoudingsvermogen van de beenspieren worden gemeten, maar ook reactietijd en coördinatie kunnen perfect gemeten worden zodat de training hier nog beter op afgestemd kan worden en zo het maximale uit de training gehaald kan worden. Aan de hand van de testuitslagen wordt een advies gegeven, indien er sprake is van lichamelijke klachten welke binnen het domein van de fysiotherapeut vallen wordt er een trainingsschema opgesteld.