Binnen onze praktijk hebben we ons door een ruime ervaring gespecialiseerd in sportrevalidatie. We beschikken over de kennis van velen sporten om zo aan de wens van iedere sporter te kunnen voldoen. De training richt zich niet alleen op de 10264180_277932575715000_2884838520625383257_obasisprincipes van een sporter zoals bijvoorbeeld kracht, coördinatie en stabiliteit maar bijvoorbeeld op sportspecifieke trainingen. Sinds het voetbalseizoen 2012/2013 verzorgen we de fysiotherapie van voetbalclub PEC Zwolle. Naast de samenwerking met deze eredivisieclub hebben we als praktijk nog meer samenwerkingsverbanden met amateurclubs gerealiseerd. U vindt ze hier.

Ruime oefenzaal

In al onze vestigingen beschikken we over een ruime oefenzaal met uitgebreide mogelijkheden voor elke sporter. Zo beschikken we over voldoende krachtapparatuur om de kracht te verbeteren. Maar ook hebben we voldoende cardio apparatuur om de conditie te verbeteren. Verder beschikken we over voldoende materialen om stabiliteit en coördinatie te trainen. Naast al deze mogelijkheden is er voldoende open ruimte om sportspecifiek te trainen.

KrachtmetingSquat-path

Binnen de praktijk hebben we de beschikking over een MrSquat. Met dit apparaat kunnen we zeer nauwkeurige metingen doen om te kijken waar binnen de revalidatie de nadruk op moet liggen. Zo kunnen we op dit apparaat onder andere de kracht, coördinatie maar ook reactievermogen meten.

Veldtraining

Naast de revalidatie binnen onze vestigingen hebben we als praktijk nog een andere mogelijkheid om de revalidatie zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Eenmaal per week maken we gebruik van het veld van voetbalvereniging SV ‘t Harde. Hierdoor kunnen we voetballers het maximale bieden in hun revalidatie. Het laatste stapje van revalidatie binnen de praktijk naar het hervatten van de groepstraining wordt hierdoor een stukje kleiner gemaakt. Op het veld kan in samenwerking met de fysiotherapeut onder andere weer getraind worden op het zo vertrouwde gras, maar ook kunnen hier aspecten als passen en trappen nog beter getraind worden.