Leefstijlprogramma

Het eerste leefstijlprogramma is succesvol afgerond en het tweede leefstijlprogramma staat alweer te wachten!

Heb jij als goede voornemen meer sporten, gezonder eten of gewicht verliezen? Dan kan dit leefstijlprogramma wat voor jou zijn. Mensen ervaren vaak een drempel om hun leefstijl daadwerkelijk aan te passen. Niet iedereen heeft de motivatie, discipline of doorzettingsvermogen om dit te kunnen veranderen. Wij van fysiotherapie Louwen/Muilwijk in samenwerking met Diëtheek adviseren, inspireren en begeleiden jou hierbij. Ook ondersteunen wij jou bij het gezond bewegen en gezonde voeding.

Een gezonde leefstijl is een gezonde en evenwichtige manier van leven. Het verkleint de kans aanzienlijk op het krijgen van welvaartsziektes als diabetes en hart & vaartziektes. Het zorgt er voor dat je lekkerder in je vel komt te zitten, je beter kunt functioneren, concentreren, slapen etc. Kortom, op alle vlakken heeft een gezonde leefstijl een positief effect.

Het begint met een interactieve bijeenkomst op dinsdag 1 oktober aan de Jan Mankesstraat 97 van 20:00-21:00 uur. Voor deze bijeenkomst neemt de fysiotherapeut en de diëtiste al contact met jou op voor een individuele intake. In deze individuele intake wordt besproken wat jouw doel is en hoe dat doel te bereiken valt. Ook worden tests gedaan om jouw voortgang te meten.
Gedurende 13 weken leer je veel over bewegen, voeding, motivatie en omgaan met stress. Eén keer per week op de dinsdagavonden van 20:30-21:30 uur in ’t Harde zal er in groepsverband gesport worden. Ook zullen er tussentijds individuele bijeenkomsten bij de fysiotherapeut en diëtiste zijn waarin wij jouw doelen en voortgang bespreken en monitoren.

De kosten zijn 120 euro. De individuele behandelingen fysiotherapie komen uit de eigen aanvullende verzekering. De individuelen behandelingen Diëtiek worden vanuit de basisverzekering voor 3 behandeluren per jaar vergoed, deze gaan wel ten koste van het eigen risico. Het is eventueel wel mogelijk dat jouw verzekering extra behandeluren diëtiek vergoed.

Mocht jij hierin geïnteresseerd zijn, neem dan contact met ons op en bel naar 0341-279369.

        

Oncologische revalidatie bij Fysio- en Ergotherapie Louwen & Muilwijk

Fysiotherapie en ergotherapie Louwen & Muilwijk biedt oncologische revalidatie aan. Als u te maken krijgt met kanker komt er heel veel op u af. Ten gevolge van de kanker of van de medische behandeling hiervan, kunnen diverse klachten ontstaan. De oncologische revalidatie is er op gericht deze klachten te behandelen. Voorbeelden van klachten zijn vermoeidheid, conditievermindering, spierkrachtverlies, pijn, stijfheid van gewrichten en spieren, lymfoedeem (vochtophoping), spanningsklachten en/of stug littekenweefsel.

Deze oncologische revalidatie kan worden ingezet in alle fasen van kanker. De therapie is gericht op uw persoonlijke doelen. Hierdoor kan de therapie verschillen per fase van de ziekte en de persoonlijke doelen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen 4 fasen: de curatieve fase (tijdens de bestrijding van de kanker), herstelfase (na de genezing van de kanker), palliatieve fase (indien genezing niet meer mogelijk is) en de terminale fase (wanneer het levenseinde nadert).

Wij raden aan om al tijdens de behandeling van de kanker te starten met de revalidatie. Door deze therapie kan u ervoor zorgen dat u zo fit mogelijk de behandeling doorkomt en de eventuele bijwerkingen van de behandeling minimaliseert.

De oncologische revalidatie bestaat uit een individueel programma met daarin oefeningen voor het behouden/ verbeteren van de spierkracht, conditie, coördinatie en mobiliteit. Indien nodig worden eventueel littekens of oedeem behandeld. Ook leert u omgaan met pijn (indien van toepassing), activiteitenverdeling over de dag, eventueel stress en slaaphygiëne. Dit kan in samenwerking met de ergotherapeut. De oncologische revalidatie is altijd op maat.

We werken samen met diverse disciplines waaronder diëtisten, psychologen en huisartsen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen (0525-651448 of via info@louwenmuilwijk.nl).

Gezamenlijk inloopspreekuur voor sporters

Louwen & Muilwijk en Innofeet houden op 12 april aanstaande een gezamenlijk sportspreekuur. Hierbij kunt u tussen 15.00 uur en 16.30 uur vrijblijvend terecht bij fysiotherapeut Stefan Plugge van Louwen & Muilwijk, podotherapeut Casper Mars van Innofeet en sportzaak Intersport Meijers aan de Sportlaan 49 in ‘t Harde. Een afspraak maken voor het spreekuur is niet nodig.

Tijdens het spreekuur kijken de fysiotherapeut en podotherapeut beiden naar uw klacht(en) en bepalen gezamenlijk met u het behandelplan om blessures aan te pakken of te voorkomen. Ook vindt er waar nodig een loopanalyse en een op maat gemaakt schoenadvies plaats die het beste past bij uw lichaam en doelstelling, in samenwerking met Intersport Meijers uit Nunspeet. Er zijn veel klachten die voor behandeling door één of beide disciplines in aanmerking komen.

Voordelen van het gezamenlijk sportspreekuur zijn dat u gelijktijdig gezien wordt door de fysiotherapeut, podotherapeut en een specialist van Intersport, waardoor het behandelplan direct op elkaar afgestemd kan worden. Dit is gunstiger voor het herstel. Een ander voordeel van de samenwerking is dat u hierdoor minder vaak op consulten hoeft te komen. Ook kunt u gebruik maken van dit spreekuur wanneer u niet zeker bent door welke discipline uw klacht het beste behandeld kan worden.

Zowel fysiotherapie als podotherapie zijn direct toegankelijk waardoor u geen verwijzing nodig heeft van uw (huis)arts. Voor vragen kunt u bellen naar Louwen & Muilwijk op telefoonnummer: 0525 651448

Meer informatie over Innofeet vindt u op: www.innofeet.nl en Intersport Meijers op: www.intersportmeijers.nl 

Samenwerking met Diëtheek

Sinds april j.l. is er een nieuwe samenwerking bij Fysio- en Ergotherapie Louwen & Muilwijk met de diëtist tot stand gekomen. Om een beeld te krijgen wie de diëtist is, stel ik mij eerst aan u voor.jodi

Ik ben Jodi van den Enk, en ben sinds zomer 2015 diëtist bij Diëtheek Deventer – Apeldoorn. Sinds april werk ik in Nunspeet op de woensdagen bij Fysio- en Ergotherapie Louwen & Muilwijk.

Waarvoor kunt u bij mij terecht?

Met al uw voedingsvragen kunt u bij mij terecht. Heeft u bijvoorbeeld diabetes, COPD, hypertensie, een te hoog cholesterol, PDS, een te hoog of juist te laag gewicht dan kan ik u helpen! We hebben dan een gesprek zodat ik een goed beeld van uw situatie krijg en u krijgt dan een advies waar u mee aan de slag kunt. Tijdens de eventuele vervolgafspraken kijken we hoe het gaat en krijgt u verdere adviezen.

Vergoeding:
Dieetadvisering is in 2016 voor 3 behandeluren in de basisverzekering opgenomen in de basisverzekering. Het gaat wel van uw eigen risico af.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Bel naar 088-4253600 of stuur een e-mail naar j.vandenenk@dietheek.nl.

Met vriendelijke groet,

Jodi van den Enk, diëtist Diëtheek

Samenwerking met MOOR Kids kinderfysiotherapie

Binnen Louwen & Muilwijk in Nunspeet zal vanaf september 2016 ook MOOR kids kinderfysiotherapie actief zijn! MOOR kids is een praktijk die zich gespecialiseerd heeft in het onderzoeken en behandelen van motorische problemen bij kinderen van 0-18 jaar. De kwaliteit van de zorg voor uw kind staat hierbij centraal.

U kunt bij de kinderfysiotherapeut van MOOR kids terecht voor advies en begeleiding bij o.a.

  • Een voorkeurshouding
  • Billenschuivenmoor-kids
  • Veel vallen
  • Niet durven klimmen
  • Moeite met fietsen
  • Geen plezier in gym en buitenspelen
  • Houdingsproblemen
  • Geen plezier in kleuren en knutselen
  • Moeite met schrijven

Arja de Moor zal de behandelend kinderfysiotherapeut zijn in Nunspeet. Zij beantwoordt graag al uw vragen over de motorische ontwikkeling van uw kind! U kunt haar bereiken op telefoonnummer 06 53 969 818 of via de mail info@moor-kids.nl

MOOR kids kinderfysiotherapie

www.moor-kids.nl

info@moor-kids.nl

T 038 420 47 37 (algemeen nummer)

Diabetes Challenge

Heeft u diabetes en wilt u graag wat doen aan uw gezondheid? Samen met een multidisciplinair team van praktijkondersteuners van de huisarts (POH), diëtiste, ergotherapeut en podotherapeut kunt u de uitdaging aan gaan. Het doel is om met behulp van het team een gezondere of actievere leefstijl te krijgen en uiteindelijk 5 dagen opeenvolgend 10.000 stappen te zetten.

De Diabetes Challenge wordt dit jaar georganiseerd van 20 t/m 25 juni 2016.

Om 10.000 stappen te kunnen zetten is goede training en voorbereiding nodig. Er zal in groepen 3 maanden gewandeld/getraind worden en aansluitend zal de challenge week plaatsvinden die gezamenlijk zal worden afgesloten met een grote wandeling over de Veluwe.

Opgeven is vanaf nu mogelijk!

U wordt getest in de aangesloten fysiotherapiepraktijk op conditie en er wordt voedingsadvies gegeven. In april zullen wij starten met de wandelgroepen. Het is een groot project waaruit voortkomt dat diabeten een gezondere leefstijl gaan ontwikkelen. Ook als u geen diabetes patiënt bent maar uw leefstijl wilt veranderen kunt u zich opgeven.

Om iedereen nog meer te informeren nodigen wij jullie graag uit tijdens onze informatiebijeenkomst 29 maart om 18.30 uur in onze praktijk aan de Jan Mankesstraat 97 in Nunspeet. Hierin zullen wij duidelijkheid geven over de invulling van de wandelavonden en hoe deze plaats zullen vinden. De maandag en donderdagavond zullen wij gaan wandelen.

Puck Verhoef – Fysiotherapeut Louwen/ Muilwijk
Arjan Wiltjer -(Sport) Fysiotherapeut Louwen/Muilwijk
Hendriët Smit – Karsten – Diëtiste van Diëtheek
Mariska Huenestein – Praktijkondersteuner uit Uddel
Elsbeth v/d Scheer – Praktijkondersteuner de Enk
Leonie v/d Berg – Ergotherapeute Louwen/Muilwijk
Jorrit van Dijk – Podotherapeut

BVDGF_grtzorggroep flegel

Geslaagd voor de Audit Pluspraktijk en Topzorg!

Vandaag zijn wij geslaagd voor de audit van de verzekeraars. Dat betekent dat Louwen & Muilwijk de status als Achmea Pluspraktijk en Menzis Topzorg blijft behouden. Voor het eerst deden ook De Friesland zorgverzekeraar en CZ mee met de audit. Vanaf december 2015 zijn we ook voor deze verzekeraars een Pluspraktijk.

 

Wat houdt een Pluspraktijk of Topzorg praktijk eigenlijk in? Klik hier voor meer informatie.

Plus-Praktijk-2

Louwen/Muilwijk tekent huurcontract Nunspeet

Louwen & Muilwijk heeft een huurcontract getekend met Aletta en Joop van Meer en beschikt daarmee per 7b6bf6b1e616b08d1df03c736da9fcfc1 januari 2016 over een groot praktijkpand met behandelkamers en oefenzalen aan de Jan Mankesstraat 97 in Nunspeet.

Met deze nieuwe huurovereenkomst ontstaat de mogelijkheid tot het uitbreiden van de activiteiten voor de locatie Nunspeet. Zo zal er in het nieuwe jaar onder andere gestart worden met nieuwe oefengroepen.

Veranderingen locatie Nunspeet

BREAKING!

Per 1 januari 2016 zijn wij de enige bewoners van ons praktijkpand aan de Jan Mankesstraat in Nunspeet. De sportschool Energy Sport gaat dan op een andere locatie verder.
Een grote verandering die ons veel nieuwe kansen geeft. Zo kunnen we werken met ruimere openingstijden waardoor patiënten de mogelijkheid hebben om ook in de avond van onze diensten gebruik te maken.
Verder geeft het ons nieuwe mogelijkheden voor het starten van nieuwe groepen.

De komende tijd zullen wij u op de hoogte houden van de nieuwe ontwikkelingen, houd onze website en social media dus goed in de gaten.

Even voorstellen..

Mijn naam is Marlies van Dijk. Ik studeerde in maart 2001 af als fysiotherapeute aan de Hogeschool van Amsterdam.

De eerste jaren werkte ik bij Sport Medisch Centrum Papendal in Arnhem waar ik veel sportblessures behandelde en veel ervaring opdeed in orthopedische revalidatie.IMG-20151012-WA0005

Maar omdat ik toch vond dat ik middelen miste om problematiek echt goed aan te pakken, besloot ik manuele therapie te gaan studeren. In 2006 rondde ik de Post HBO opleiding tot manueel therapeute af bij de Opleiding Orthopedische Manuele Therapie.

Sinds 2005 werk ik in een grote praktijk voor fysiotherapie en revalidatie in Almere.

De laatste jaren houd ik me daar volledig bezig met manuele therapie, dat houdt in dat ik alle voorkomende wervelkolom problematiek behandel, dus bv nekklachten, rugklachten, bekkenproblematiek, uitstralingsklachten vanuit de wervelkolom etc.

Daarnaast maak ik gebruik van Dry Needling, een methode om snel en efficiënt spierspanningen te verminderen en daarmee pijnklachten te verminderen of weg te nemen.

Naast mijn werk als fysio-en manueel therapeute werk ik als osteopaat voor paarden en honden. Ik heb sinds anderhalf jaar mijn eigen bedrijf, de Paardenosteopaat.

Zo heb ik een hele leuke en fijne combinatie gemaakt van werken met mensen en dieren!

Omdat mijn vriend en ik een huis hebben gekocht in Doornspijk, waar we begin 2016 gaan wonen, heb ik een baan gezocht in de regio van Doornspijk.

Vanaf 1 oktober werk ik 4 uurtjes per week bij fysiotherapie Louwen/
Muilwijk als manueel therapeute. Vanaf 1 januari 2016 zal ik 24 uur per week werkzaam zijn bij Fysiotherapie Louwen/Muilwijk als manueel therapeute.

Een nieuwe start, een nieuwe omgeving, nieuwe mensen… ik heb er zin in!!

OrthoXpert Partner

Het OrthoXpert Zorgplan is een behandelprogramma na een knie, schouder of heup operatie. Bij het OrthoXpert Zorgplan is de inhoud van het behandelprogramma stap voor stap in kaart gebracht en ligt bij aanvang vast. Het OrthoXpert Zorgplan is een behandelprogramma na een knie, schouder of heup operatie. Bij het OrthoXpert Zorgplan is de inhoud van het behandelprogramma stap voor stap in kaart gebracht en ligt bij aanvang vast.
Bij het OrthoXpert Zorgplan werken orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten zeer nauw met elkaar samen. Intensief contact en afstemming van de behandeling direct na de operatie en bij de gezamenlijke controles, zorgen ervoor dat u het best passende behandelprogramma krijgt. Bij het OrthoXpert Zorgplan werken orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten zeer nauw met elkaar samen. Intensief contact en afstemming van de behandeling direct na de operatie en bij de gezamenlijke controles, zorgen ervoor dat u het best passende behandelprogramma krijgt.
De geselecteerde fysiotherapiepraktijken beschikken over de juiste accommodatie om u te kunnen begeleiden bij het herstel. Er zijn speciale test- en meetinstrumenten om de effecten van uw behandeling in kaart te brengen.

Pluspraktijk

Per 1 januari 2012 zijn wij als fysiotherapie praktijk een Achmea Plus en Menzis Topzorg praktijk. Dit hebben wij met z’n allen door hard werken behaald. PlusPraktijken zijn fysiotherapie praktijken die niet alleen voldoen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging, maar een stapje verder gaan. Met aanvullende programma’s bijvoorbeeld en met het inzichtelijk maken van de kwaliteit. Kortom betere zorg voor u.

pec zwolle

Samenwerking PEC Zwolle verlengd.

Louwen/Muilwijk blijft aan PEC Zwolle verbonden. De fysiotherapiepraktijk, die vestigingen heeft in zowel ’t Harde, Elburg als Nunspeet, heeft het contract met de Zwolse club met drie seizoenen verlengd. Louwen/Muilwijk detacheert Arjan Louwen (fysiotherapeut) en Johan Flier (manueel therapeut) ook de komende voetbaljaren bij PEC Zwolle.

,,Elke ochtend ben ik in het IJsseldelta stadion aanwezig om spelers die lichte pijntjes hebben of ter preventie te behandelen. Daarnaast verzorgen wij de revalidatietraining van geblesseerde spelers. Dit gebeurt zowel op het veld als in het krachthonk. De medische staf van PEC Zwolle is een hechte, leuke groep, die goed met elkaar samenwerkt. Het is mooi om hier onderdeel van te blijven”, aldus Louwen, die in de periode 1992-1994 twee seizoenen in het eerste elftal van FC Zwolle voetbalde.

Ook technisch directeur Gerard Nijkamp is content met het verlengen met Louwen/Muilwijk: ,,Drie seizoenen geleden zijn we met Louwen/Muilwijk in zee gegaan en dit bevalt tot nu toe erg goed. In topsport is de medische begeleiding van de spelers belangrijk, zodat zij optimale prestaties kunnen leveren. De afgelopen jaren hebben we grote stappen gemaakt op het gebied van fitheid, blessure- en preventieve behandelingen. We zijn content dat we ook de komende seizoenen met elkaar samenwerken.”

 

Bron: peczwolle.nl

Keurmerk Fysiotherapie

Wij zijn sinds januari 2015 aangesloten bij het Keurmerk Fysiotherapie.

Het Keurmerk Fysiotherapie richt zich op de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen.

Het is onze ambitie om fysiotherapeuten inzicht te geven in de kwaliteit van hun fysiotherapeutisch handelen, als start van een proces waarin continu gewerkt wordt aan het verbeteren daarvan.

Het Keurmerk zorgt er daarmee voor dat fysiotherapeuten die op deze manier werken aan de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen herkenbaar zijn voor zorgverzekeraars, patiënten en overheid, zonder dat zij worden gehinderd door overbodige administratieve lasten.

Het Keurmerk borgt de best mogelijke behandeling voor de patiënt, draagt bij aan het realiseren van kostenefficiëntie en doelmatigheid én maakt doorontwikkeling van de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg mogelijk. Hierdoor zorgt het Keurmerk Fysiotherapie ervoor dat fysiotherapie een duurzame positie in de maatschappij krijgt.

 

www.keurmerkfysiotherapie.nl

 

Oedeemtherapie

Vanaf 1 januari hebben wij ook oedeemtherapie in onze praktijk. Onze collega Melanie Vroon heeft de cursus tot oedeemtherapeut op 14 december succesvol afgerond.